Soupe vietnamienne Pho
Pho-keitto on Vietnamin kansallisruoka. Perustana on nuudelikeitto, johon voi lisätä kanaa, härkää, possua, ja meidän tapauksessa katkarapuja.
Ostimme alla näkyvän ateriakokonaisuuden, mutta lisäsimme vähän omia juttuja mukaan. Lihaliemenen valmistus oli ensimmäisenä listalla.
Sitten käsittelyyn joutui possunsisäfile, joka voideltiin Tom Yam -tahnalla ja hunajalla (kaapissa ei ollut palmusokeria). Tämä jälkeen possu sai grillaantua uunissa grillivastusten alla. Emme käyttäneet pakkauksen nuudeleita vaan ostimme hieman leveämpiä (kuva alla). Riisinuudelit käväsivät kiehuvassa vedessä pari minuuttia,
sen jälkeen niistä on hyvä huuhdella kylmällä vedellä ylimääräinen tärkkelys pois.
Keitto; laita annos nuudeleita kulhon pohjalle, lisää päälle ohuita possunviipaleita, muutama iso katkarapu ja kiehuvaa lientä. Lopuksi maun mukaan kevätsipulia, korianteria, paahdettua sipulia, chiliä ja ruokalusikallinen Tom Yam -tahnaa,
muutama tippa kalakastiketta ja limettä.
Tulos oli meidän mielestä erinomainen - aito vietnamilainen olisi varmaan eri mieltä tästä pikaversiosta.
No comments:
Post a Comment