Italialainen makkararagú
Paista raakamakkara paistikasarissa, jonka pohjalla on vähän oliiviöljyä. Kun makkarat ovat saaneet kauniin värin, niin lisää joukkoon silputtua valkosipulia. Tämä jälkeen lisää lasillinen vettä, kuivaa valkoviiniä sekä vähän vihannesfondia, tuoretta tinjamia ja raastajoukkoon vähän sitruunan kuorta. Lopuksi hieman suolaa ja pippuria. Anna kastikeen kiehahtaa. Lisää lopuksi peruna- ja sipulipalat. Pistä kansi päälle ja anna kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia. Ota kansi pois ja kiehauta kastike kokoon. Ennen tarjoilua lisää vielä kastikkeeseen pala voita. Tämän todella herkullisen aterian täydensi Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune -valkoviini. Jos et ole suuri valkoviinin ystävä, niin yllä mainittu kannattaa testata ...
PS. Tämä ateria päätyi minun "hall of fame" -listalle.
No comments:
Post a Comment