16 November 2011

Tonnikalasalaatti - Mannakakku ja uuniomena 16.11.2011

Salade au thon
Kuva kertoo kaiken.

Gâteau de semoule & pomme au four
Mannakakku on suora käännös ranskankielisestä nimestä. Valmista mannapuuro punaisesta maidosta, lisää vaniljasokeria ja laita jäähtymään jääkaappiin. Voit lisätä mannapuuroon myös konjakilla maustettuja rusinoita. Mannakakku on todellinen hitti ranskalaisten koululaisten parissa tai ainakin oli jokuinen vuosikymmen sitten. Perinteisesti kakku tarjoillaan uuniomenan kera tai vaihtoehtoisesti omenakompotin kanssa. Uuniomena mehustettiin voi-sokeri-kaneli-calvados -seoksella. Kuten kuvasta näkyy, omenan ydin on hyvä poistaa. Kypsennä uunissa noin 45 minuuttia.
Tarjoile manna jääkaappikylmä ja uuniomena lämpimänä - toimiva kontrasti. Jos todella haluat makua, niin lämmitä hieman calvadosia ennen tarjoilua, kaada se omenan päälle ja flambeeraa.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...