Couscous mouton (heavily customised)
Leikkaa kesäkurpitsa ja porkkanat pieniksi paloiksi ja keitä liemessä, joka on maustettu kuminalla, mintulla, korianderilla, valkosipulijauheella ja himppusen kasvisfondilla (meillä ei valitettavasti ollut tällä kertaa Ras-el-Hanout -maustetta, joka on sekoitus lukuisia eri pohjois-afrikkalaisia ja muita mausteita).
Laita johonkin astiaan couscousit, silputtu persilja, minttu ja sipuli sekä vähän pippuria sekä suolaa. Voit lisätä myös rusinoita ja kuivattuja pilkottuja aprikooseja sekä taateleita. Lisää muutama kauhallinen em. keitinlientä ja laita kulhon päälle kansi ja anna nesteen imeytyä couscousiin. Lisää hieman oliiviöljyä ja pidä couscous lämpimänä.
Voitele karitsa tajinetahnalla ja pippurilla. Pidä grillivastusten alla noin 25 minuuttia.
Kuvassa näkyvä kastike syntyi nopeasti tehosekoittimella (sekoita Harissa-tahna, valkosipuli, sitruunamehu, hunaja, oliiviöljy ja yrttisuola).
Kuulostaako työläältä, tarvitset vain noin 50 minuuttia - ei sen enempää.
Ideaalista olisi ollut nauttia tämä algerialaisen viinin kanssa esim. "Sidi-Brahim" tai marokkolaisen "Gris de Boulaouane" tai yksinkertaisesti minttuteen kanssa (erittäin paljon tuoretta minttua lasiin, paljon sokeria ja päälle kiehuvaa vettä).
No comments:
Post a Comment