Restaurants in France - Makuja ja ravintoloita

Some of the restaurants we've tried & tested during our holidays in France the last 4 years.
Joitakin ravintoloita ja ruokia, jotka olemme testanneet lomillamme Ranskassa.
Bon appétit!


- dining rooms/ravintolat
- menus/ruokalistat
- starters/alkuruuat
- main courses/pääruuat
- desserts/jälkiruuat
- bonus



DINING ROOMS / RAVINTOLAT

Suurenna kuva klikkaamalla sitä!





























MENUS / RUOKALISTAT

























STARTERS / ALKUPALAT

Assiette de fruits de mer / Meren herkkuja ja äyriäisiä

Saumon fumé au parfum d'aneth / tillinen kylmäsavulohi

 Huîtres chaudes gratinées au foie gras / lämpimiä ostereita gratinoitu foie gras'lla

Gambas flambées au vieux whisky / vuosikerta viskissä liekitettyjä gambaksia

 Saumon à la crème de ciboulette / Lohi ruohosipuliranskankermalla

Escargots de Bourgogne en cassolette / Burgundin etanoita

Paté de lièvre aux noisettes / jänispatee hasselpähkinöillä

Salade de melon et jambon de Parme / Parman kinkku ja meloonisalaatti

Huîtres gratinées au champagne / shamppanjassa gratinoituja ostereita

Amandes de mer farcies et salade de harengs fumés / täytettyjä äyriäisiä ja savusillisalaatti

Langouste en salade à l'huile de noisettes / langustisalaatti pähkinäöljykastike 

Ravioles de homard à la crème de coriandre / hummeriravioli korianderikermakastikkeella

Coquillages gratinés au beurre d'escargot / gratinoituja äyriäisiä etanavoilla

Salade tiède de lentilles au foies de volailles et lardons/
 lämmin linssisalaatti kananmaksalla ja pekonilla

Moules farcies au beurre d'escargot / gratinoituja simpukoita etanavoilla

 Assiette de langoustines / keisarihummerilautanen

Gratin d'escargots au cidre normand / gratinoituja etanoita siiderikastikkeella normandialaisittain

 Salade d'artichauts au foie gras / artisokkasalaatti ankanmaksalla

Langouste en Bellevue / langusti "Bellevue"

Salade de lentilles au saucisson de Morteau vinaigrette de raifort /
linssisalaatti Morteau-makkaralla ja piparjuurivinegretti

Os à moelle au four / uunissa kypsytetty luuydintä

Mille-feuille de saumon et crabe / rapulohi mille-feuille

Assiette de bouquets / jättikatkarapulautanen 

Soupe de poissons / kalakeitto

Assiette de bulots / "Bulot" -äyriäisiä

Foie gras de canard au torchon, compote d'echalottes / tuore ankanmaksa ja salottisipulihillo 

salade de saumon aux agrumes / lohisalaatti sitrushedelmillä

Saint-Jacques rôties au foie gras / kampasimpukat foie gras'lla

Salade de Saint-Jacques / kampasimpukkasalaatti 

Ravioles d'épinards et fromage fraîs sauce Thai curry /
pinaattijuustoraviolit Thai-currykastikkeella

Moules marinières à la crème / sinisimpukoita kermakastikkeessa

Assiette de charcuteries / leikkelelautanen 

 Plateau de coquillages / äyriäistarjotin


TROU NORMAND

Sorbet pomme & vieux calvados / Omenasorbetti & XO calvados

MAIN COURSES / PÄÄRUUAT

Saint-Pierre sauce crème et champagne /
Pietarinkala shamppanjakermakastikkeessa

Sole meunière / Meriantura meunière

Dos de morue à la catalane / Turskan selkäfile katalonialaisittain

Petit gigot confit à la piperade / Karitsanpotka confit

Rouleaux de sole / Merianturarullia

Brochettes de gambas à la provencale / Katkarapuvarras "etelä/kaakkois-ranskalaisittain"

Plateau de fruits de mer / Äyriäistarjotin

Panaché de 3 poissons / kolmen kalan juhlaa

Poulet fermier au calvados et risotto /
Maalaiskana & risotto calvadoskastikkeella

Tagliatelles dinde sauce aux champignons /Kalkkuna sienikastikkeella tagliatellen kera

St. Jacques au beurre blanc / Kampasimpukoita beurre blanc-kastike

Raie au curry / Merirausku currykastikkeella

Andouillette à la moutarde de Meaux / Sisäelinvatsalaukkusuoli -makkara sinappikastikkeela

Moules frites / Simpukat

Saint-Pierre grillé à la béarnaise / Grillattu pietarinkala & béarnaise-kastike

Filets de sole aux pétoncles / Merianturafile + pieniä kampasimppukkojen "liha"


Aile de raie au beurre noisette / Merirauskun evä + beurre noisette

St. Jacquets au Noilly / Kampasimpukat Noilly-vermutilla

Osso Bucco



Sélection de poissons grillées / Grillattujen kalojen valikoima

Entrecôte "maître d'hôtel" / Entrecôte-pihvi valkosipulivoilla

Homard bleu breton / Bretagnelainen hummeri

Aile de raie aux câpres / Rauskun evää kapriksilla

Bavette aux echalottes / Häränpihvi salottisipulikastikkeella

Grosse sole grillée / Suuri grillattu meriantura

Turbot grillé / Grillattu piikkikampela

Haddock, julienne et roussette grillés / Kolja, suuri turska ja koirahai -lautanen

Tagliatelles aux St. Jacques / Kampasimpukat & tagliatelle

Brochette de St.Jacques / Kampasimpukkavarras



Sole meunière / Meriantura

Aile de raie aux câpres / Rauskun evä kapriksilla

Andouillette grillée / Sisäelinmakkara

Gambas flambés au whisky / Whiskyssä flambeerattuja isoja katkarapuja

Brochette de filet de boeuf béarnaise / Häränvarras

Pavé grillé au roquefort / Häränpihvi roquefort-kastikkeella

Cassoulet au confit  / Cassoulet






DESSERTS / JÄLKIRUOKA



























A SLICE OF LIFE IN A SEAFOOD RESTAURANT

































































No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...